Attitydkris och ej enbart missnöje

Att franska kommunvalen blev en framgång för Front National är inte förvånande. Partiet fick i söndags 6 procent av rösterna trots att de inte kandiderade i alla valkretsar. Extremhögern och de konservativas frammarsch har under de senaste åren växt sig starkare mycket på grund av arbetslöshet och uppgivenhet bland väljare. Men vi behöver också prata om att det inte endast är till följden av den ekonomiska krisen utan att det också handlar om en attitydkris i Europa. Vi måste ta hatet på allvar och arbeta mer långsiktigt. På våra arbetsplatser, skolan och andra samhällsinstitutioner. Och allra mest inom politiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: