Mumbai, Bandra west & Juhu

Har varit hos min väns moster i Bandra West under mina två dygn i Mumbai. Det myllrar av historia, kontraster, gudar och olika kulturer. Inte minst shopping och god mat! Jag ska snart vidare till det lilla samhället Panchgani där jag ska gå en akademisk freds- och konflikthanteringskurs för unga ledare, en månad framåt. Här kommer några bilder från min tid i Mumbai

Så här såg det ut från mitt fönster hos Aunty Gouri.IMG_6808

Under första dagen besökte vi Gouri’s workshop där hon gör naturliga och handgjorda energikakor som är ekologiska. Supergoda! Här fick jag smaka på alla, och köpte med mig en hel del till familjen. Det här är också ett gott exempel på hur man kan skapa arbetstillfällen för kvinnor.

Haji Alis mausoleum. Haji Ali var en rik muslimsk affärsman som tog avstånd från ”världslig rikedom”, och som sedan avled vid pilgrimsresa till Mekka. Enligt indierna ett helgon. Tempelmosken nås via en 150 m pir från land. På bilden nedan är bland annat hans grav och pilgrimer. En plats som lockar allt från troende muslimer, hinduer till turister.

Under kvällen kunde det se ut så här.

IMG_6870.JPG

Min sista morgon i Mumbai innan vi åkte vidare till Panchgani, en bilresa som tog ungefär 7 timmar. Scrubstenen hittade jag vid Juhu Beach, tog med mig i resväskan. Arabiska havet – check!

På bilden är jag, medborgarrättsaktivisten Eman från Egypten och kvinnorättsjuristen Shabnam från Afghanistan.

Kommer ha begränsad tillgång till internet en månad framåt men får jag tillfälle bloggar jag från centret.

Allt gott tills dess

Anwahr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: