Bymarknaden

Varit på ett snabbt studiebesök i Bel-Air Hospital i Panchgani. På vägen dit åkte vi förbi bymarknaden. På en och samma gata såg jag en mångfald av olika kulturer, religioner och etniciteter. En hinduisk shaman omringad av trogna följare, muslimska kvinnor med heltäckande ansiktsslöjor, en transvestit med snygg kurta-outfit. I bilen sitter jag med en kristen läkare som arbetar på sjukhuset som fått prestigefyllda priser för sitt arbete för att göra hälso- och sjukvård tillgänglig för alla oavsett sjukdom, inkomst o social bakgrund. Alla lever i det här lilla samhället i fred och tolerans. Även om platsen är ny för mig känner jag mig genast trygg. Samtidigt bränns fler moskéer ned och vandaliseras inom loppet av knappt två veckor i Sverige. Vi har mycket att lära oss av människorna här.

Så vänner, gott nytt år men om vi inte ser till att Sverige tar hotet mot muslimer och andra minoriteter på allvar så har vi en mycket svår tid framför oss.

father tommy.jpg

Ovan ser ni Father Tommy som driver Bel-Air hospital. Den röda rosetten är en symbol för solidaritet med människor som lever med HIV/AIDS. På bilden nedan ser ni en volontär som delar ut gratis mat till dem sjuka.

unnamed

Mer om sjukhuset finns att läsa här: www.belairpanchgani.org/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: