Läkare som räddar liv

Upptäckte precis att jag missat Läkare Utan Gränsers nyhet igår om att de sjösätter egen båt för att rädda liv. Hatten av! Pieter-Jan van Eggermont säger klokt: ”Att rädda liv är alltid ett politiskt statement, för det är ett tecken på att regeringar inte lyckats eller vill ta sitt ansvar”. Som Pieter-Jan säger i inslaget är det nödvändigt, men bara ett bidrag och ingen långsiktig lösning. Nu bästa anledningen att bli medlem i Läkare Utan Gränser. Jag går med. Och med hopp om att svenska regeringen och våra eu-parlamentariker ska agera mer kraftfullt i frågan och inspirirera andra EU-länder, vilket jag tror att flera av mina vänner inom politiken också vill. Så all anledning att trycka på. På alla nivåer.

Läs mer här: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lakare-utan-granser-sjosatter-egen-bat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: