Inspirationshelg med Svenska Freds

De tre senaste dagarna har jag tillsammans med andra utbildare hållit en inspirationshelg för Svenska Freds på Kärsögård, med cirka 35 deltagare från olika delar av landet. Under helgen lyfte vi upp frågan om hur fredsfrämjande arbete kan vara möjligt, men också hur vi kan engagera den breda allmänheten om nutidens och framtidens freds- och säkerhetsfrågor. Utbildningspass om svensk vapenexport, samtal om regeringens utrikespolitik med Gabriel Liljenström politisk sakkunnig hos biståndsminister Isabella Lövin, det politiska läget i Östereuropa är några av de ämnen som behandlats. Vi avslutade med en projektverkstad. Redan på lördagkvällen kom Stockholmsgänget överens om när de ska ses igen och spåna vidare på vad de ser för behov lokalt. Flera har visat intresse för att starta studiecirklar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Klyschigt men sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: