Intersektionalitet i socialt arbete 

Har under dagen hållit utbildning  och pass om intersektionalitet i socialt arbete för personalen på mitt jobb.  Känner mig så nöjd med att vi vågar utmana gamla strukturer och ständigt lyfter upp värdegrundsfrågor i vår verksamhet. 

Tycker att det är så viktigt att vara medveten om att de strukturer som gör att vi kategoriserar i det sociala arbetet, finns för att kunna skapa resurser och möjligheter utifrån de särskilda behov som finns- ja! Men med uppdelningen kommer också stereotypa föreställningar om de människor som ingår i dessa kategorier. Sånt som gör att socialarbetare omedvetet kan diskriminera trots att avsikten är att hjälpa. Och just därför är det så av stor vikt att vår maktposition, som socialarbetare, sätts i relation till maktstrukturer som har med genus, klass, etnicitet etc att göra! 

Vill ni diskutera dessa frågor i er verksamhet tveka inte o höra av er. Kanske kan vi göra något tillsammans!

#intersektionalitet #socialtarbete #makt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: