Att våga känna sig rädd är att vara modig

Det är tre dagar kvar till valet. Många jag möter känner rädsla. Frågan som vi alla behöver ställa oss själva är vad exakt vi är rädda för? Och varför är vi det så mkt just nu? Handlar vår rädsla om miljön och klimatet? Handlar den om högerextremas frammarsch? Kanske handlar vår rädsla om hur etablerade partier anammat sig den sverigedemokratiska retoriken och normaliserat deras politik? Vad exakt gör dig rädd? Ett råd jag vill ge är att Du låter dig själv omslutas av människor som kan lugna dig och hjälpa dig att tänka klart. Kanske kan du ta en promenad eller läsa en bok? Fundera hur du vill kanalisera rädslan till konstruktiv handling? Att gå med i ett politiskt parti, skulle det något vara för dig? Eller engagera dig i en klimat-, miljö- och/eller antirasistisk intresseorganisation? Vad du än väljer, gör det gärna tillsammans med andra. Att våga känna sig rädd är att vara modig. Det är vad du gör med känslan som kommer vara avgörande. Rösta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: