Att se sig själv och skapa konstruktiva möten med andra

Något sen information om pedagogdagarna där jag kommer hålla ett kvällspass om bemötande och tillit, kom gärna men dubbelkolla med arrangör om det går att göra sen anmälan. 7-8 november, Oxelösund. Se länk nederst i detta inlägg för mer information.

För tillit, demokrati och människovärde – mot polarisering, hatbrott och våldsbejakande extremism. Pedagogiska dagar 7-8 november

Årets pedagogdagar anordnas i samarbete med stiftets verksamhet för flykting- och integrationsfrågor och är öppna för alla som vill utveckla sin förmåga att bemöta andra människor, detta oavsett om du arbetar med konfirmandverksamhet, religionsmöten, asylsökande och nyanlända eller annan församlingsverksamhet.

Under utbildningsdagarna kommer föreläsningar och teori blandas med övningar och reflektion.

Medverkande:

David Thurfjell: Religionshistoriker och författare till boken ”Det gudlösa folket: de postkristna svenskarna och religionen”.

Anwahr Athahb: Socionom och psykoterapistudent som ur ett sociologiskt och psykologiskt perspektiv kommer diskutera kring hur bemötandet av minoriterer påverkar tillit och delaktighet i samhället.

Britt Norberg: Stiftspedagog som kommer leda övningar utifrån mångfalds- och dialogutbildningen, MOD.

Christer Mattsson: Forskare, pedagog och bitr. föreståndare från Segerstedtinstitutet kommer att beskriva den extremistiska och antidemokratiska diskursen på nationell och lokal nivå samt ”Toleransprojektets” pedagogiska förhållningssätt.

 

Mer information: peddagar-sesigsjalv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: