Reportage i Akademikern

Akademikerförbundet SSR ’s medlemstidning Akademikern har skrivit ett reportage/porträtt om mitt arbete i Järva under coronapandemin. Människor bosatta i området blev i våras orimligt utsatta för smittan och sjuk- o dödstalen var högre i Järva jämfört med övriga områden i Stockholms län. Befolkningen stigmatiserades och utmålades som spridare av viruset av politiker och medier. I reportaget berättar jag om min syn på det. Nämner även kort en studie jag genomför just nu tillsammans med sociolog Mehek Muftee på Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (Uppsala universitet). Mer info om den finns i reportaget. Läs gärna o säg vad du tycker!

Kan läsas i sin helhet här: https://issuu.com/a4textform/docs/aka_2006_inlaga_samlad/20

Eller här: https://akademikern.se/reportage/hon-stottar-i-foljderna-av-pandemin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: