Personcentrerad vård för patienter med migrantbakgrund

Den 15e mars deltar jag som föreläsare på en utbildningsdag om personcentrerad vård för patienter med migrantbakgrund. Utbildningen anordnas av Transkulturellt centrum och mer info om program och hur man anmäler sig finns nedan.

Hur kan vi ge personcentrerad vård inom de ramar som styr arbetet?

Sådan vård strävar efter att synliggöra hela personen, där psykiska, sociala och existentiella behov har lika hög prioritet som fysiska. Det är viktigt inte minst för nyanlända migranter och flyktingar som ofta har komplexa behov. Personcentrerad vård kan dock vara en utmaning för personal som samtidigt måste förhålla sig till arbetets ibland snäva ramar.

Här utforskar vi begreppet personcentrerad vård i relation till såväl standardiserade vårdprocesser som livsvillkoren för migranter och flyktingar. Med oss har vi Patricia Olaya Contreras, forskare och universitetslektor vid Centrum för personcentrerad vård (GPCC), Göteborgs universitet. Dessutom medverkar psykiatriker Ghassan Chahla, Capio Stress och Trauma och kurator Anwahr Athahb, Aleris Trauma och stress.

Det här kan du förvänta dig: Ökad kompetens om personcentrerad vård. Panelsamtal och möjlighet att diskutera vårdens förutsättningar i jämförelse med patienters behov.


Nivå: Fördjupande

Målgrupp: Vårdpersonal som möter flyktingar och migranter

Sista anmälningsdag: 1 mars

Anmälan: https://events.magnetevents.com/Event/personcentrerad-vard-for-patienter-med-migrantbakgrun

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: