Den ensamma ramadan – Andakten i P1

Min andra andakt handlar om ofrivillig ensamhet. När jag författade texterna var min förhoppning att de skulle beröra och passa alla, oavsett tro. Lyssna gärna och dela om du vill dina tankar eller reflektioner via mejl.

Direktlänk: Den ensamma ramadan

Nedan är ett kort utdrag.

”Skam uppstår ofta i samband med ensamhet. Acceptans och att inte vara för hård med sig själv är något som går att öva på. Eftersom skammen är en social företeelse kan förändring endast uppstå i den mellanmänskliga interaktionen. Att våga närma sig andra och visa sårbarhet i trygga och empatiska relationer; kan vara ett hjälpmedel att hantera skammen och bryta ensamheten.”

Mina tidigare andakter från 2010 finns här: https://anwahr.se/mina-morgonandakter-pa-sr/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: